Belföld

Összehívná a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottságot Márki-Zay Péter miatt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság! – erről ír MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz-frakció. Úgy fogalmaznak, hogy:

Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és „tegye lehetővé az ügy feltárását”.

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje korábban arról beszélt egy interjúban, hogy egy külföldi szervezettől több százmillió forint támogatást kaptak a kampány alatt. Ez a szervezet az Action for Democracy volt, mely visszautasított minden, a választásokba való külföldi beavatkozással kapcsolatos vádat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik