Belföld

Két évet kértek a nógrádi csonttörőre, aki lefejelte és agyba-főbe verte haragosát

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Nógrád Megyei Főügyészség azt a 27 éves nógrádi férfit, aki tavaly nyáron  életveszélyes sérüléseket okozott a haragosának.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott egy kocsmában italozott az ominózus nap, majd este nyolc körül hazaindult. Alig lépte át az italbolt küszöbét, amikor észrevette az igen ittas haragosát, akivel azonnal szóváltásba keveredtek.

Odalépett hozzá nagy erővel lefejelte, majd a földre kerülő férfit ütni és rugdosni kezdte, s egyszer úgy fejbe rúgta, hogy az az útpadkába is beverte a fejét. A közelben tartózkodók szét akarták választani a két férfit, azonban a terhelt kitépte magát az őt visszatartó férfi kezei közül, újra a sértetthez rohant, megint lefejelte és tovább ütötte-verte, ahol érte. Cselekményével végül a testvére közbelépésére hagyott fel.

A sértett borda- és koponyacsonttörést szenvedett, valamint koponyaűri vérzés alakult ki nála, ezért a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé. A ügyészség  két év börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik