Belföld

Karácsony Gergely nyílt levelet írt az ország egyik leggazdagabb emberének

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az RTL Híradó számolt be róla még szerdán, hogy bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt.

A riport szerint a lakók hétfőn egy kiragasztott cetliről tudták meg, hogy a 300 férőhelyes munkásszálló október 15-től bezár. Sokan nem tudják, mi lesz ezután, hova menjenek.

A tudósításban elhangzott, a tulajdonos az Indotek Group – amely az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltsége.

Karácsony Gergely főpolgármester most hozzá neki írt egy nyílt levelet, amit a Facebook-oldalán közzé is tett.

Ebben Karácsony úgy fogalmaz,

mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között. Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

A főpolgármester azzal folytatta, bizonyára elkerülte Jellinek figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek, éppen annyira, mint azok, akik a milliárdos luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől.

Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit. Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat

– zárta a nyílt levelet.

Kapcsolódó
A válság sem rengette meg a budai cégparadicsomot
A szélesebb értelemben vett NER-közeli cégvilágnak van egy gyűjtőhelye a Pasaréti úton, ahol több új szállodaipari, vagyonkezelő és ingatlanos vállalkozás is otthonra lelt mostanában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik