Belföld

Videón, ahogy őrjöngve követeli a ki nem fizetett munkabérét egy férfi az anyjával

Önbíráskodás kísérlete miatt állítja bíróság elé az Egri Járási Ügyészség azt az anyát és fiát, akik erőszakkal és és fenyegetéssel követelték a fiú ki nem fizetett munkabárét.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint férfi a sértett alkalmazásában állt, aki átmenetileg segítette a fiatalt és a családját azzal, hogy szállást biztosított nekik. A férfi azonban tavaly nyáron felmondott, és a főnöke a következő hét hétfőjére ígérte az elmaradt bére kifizetését. A család a főnök által biztosított átmeneti szállást is el kívánta hagyni, de nem tudták elvinni onnan aznap a ruhákat és az egyéb vagyontárgyaikat, ezért dühbe gurultak.

A családtagok Eger és Egerszalók között haladtak autójukkal, amikor meglátták a főnök út szélén álló kocsiját, ezért megálltak. Az anya és fia kiszálltak az autóból, majd a sértett autójához mentek, ahol a férfi követelni kezdte a még ki nem fizetett bérét, valamint a gyermeke ruháit.

Emellett megöléssel fenyegette a főnökét, illetve letörte az autójának a jobb oldali visszapillantó tükrét. Az anya szintén követelni kezdte az elmaradt bért és az unokája ruháit, majd ő a bal oldali tükröt törte le a sértett autójáról, amit fia megragadott és megpróbálta azzal betörni a jármű szélvédőjét, majd rugdosni kezdte az autó elejét, miközben tovább fenyegetőzött. Ezt követően a családtagok távoztak a helyszínről.

A cselekménynél jelen volt a fenyegetőzők egyik rokona, aki megpróbálta visszatartani őket a cselekményük folytatásától. Vele szemben megszüntette az eljárást az ügyészség. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a magáról megfeledkező anyára és a fiára is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik