Belföld

Hat év fegyházat kapott a közel egy kiló heroint lenyelő drogcsempész

NAV / Facebook
NAV / Facebook

Hat év  fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolt férfit, aki 61 darab kapszulában, csaknem 900 gramm heroint akart becsempészni Magyarországra.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfit egy ismeretlen bízta meg tavaly tavasszal azzal, hogy pénzért cserébe utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra. A férfi elvállalta a megbízást, ezért tavaly május 21-én Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott.

Az 59 éves férfi férfi másnap lenyelte a kapszulákat, majd az ily módon a testébe rejtett kábítószerrel másnap repülővel Budapestre utazott. A férfit Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai vonták ellenőrzés alá. Az ennek keretében elvégzett orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

A férfi a mai előkészítő ülésen beismerte a tettét és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság elfogadta a  nyilatkozatait és a felszólalások után hat év fegyházra ítélte a büntetlen előéletű elkövetőt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, idősebb korát, az együttműködő magatartását, valamint azt, hogy megbánta a tettét és egy nagykorú gyermekéről gondoskodik. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát és a drog mennyiségét. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik