Belföld

Gyurcsány Ferenc: Megbeszéljük, mennyi a hazugság ára

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Miskolcra utazik Gyurcsány Ferenc, ahol pártja, a DK kihelyezett frakcióülést tart. A pártelnök egyúttal találkozik Veres Pál polgármesterrel és az ellenzéki városvezetéssel is.

Mondhatnám úgy is, hogy megbeszéljük, mennyi a hazugság ára. Miskolc város működési költségvetése nagyjából 40 milliárd forint. Ha így maradnak az energiaárak, akkor az energiaszámla – intézményeknek, közszolgáltatóknak – önmagában 16 milliárd lesz.

– jelentette ki a Facebook oldalán közzétett videóban a pártelnök.

Gyurcsány úgy látja, mára „feketén-fehéren kiderült”, hogy hazudott a miniszterelnök és a külügyminiszter, amikor „azt mondták nekünk, hogy úgy állapodtak meg az oroszokkal, hogy a rezsicsökkentés az garantálva lesz”. A pártelnök szerint a valóság ezzel szemben az, hogy a magyar kormány kötött egy rossz megállapodást az oroszokkal, amelynek most a nép issza meg a levét, ugyanis sorban zárnak be intézmények, és bajban lesznek a családok is.

Az igazi kérdés most már csak az, hogy mi volt a hazugság bére? Miért csinálták ezt?

– zárta gondolatait Gyurcsány, akinek pártja a hetekben árnyékkormányt alakított, Dobrev Klára, a DK Európai Parlamenti képviselője és volt miniszterelnök-jelöltje vezetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik