Belföld

Hatalmas fordulat a fuldokló unokája miatt megbüntetett nagymama ügyében – videó

police.hu
police.hu
Nem kell kifizetnie a 100 ezres bírságot. Most főrendőr, államtitkár vitte a jó hírt, virágot, ajándékot kapott, amiről videót is közzétettek.

A nagymama azért állt meg július elsején autójával az M7-es autópálya leállósávján, mert unokája fuldoklott a hátsó ülésen. Első fokon 100 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott, amit azonban Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisített – közölte a police.hu.

Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – a főkapitány az eset összes körülménye alapján megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését. A megszüntető határozatot személyesen vitte el az asszonynak Rétvári Bence belügyi államtitkárral.

Erről videó is készült, kellemes zenei aláfestéssel, elismerő szavakkal.

Budapest rendőrfőkapitánya a felvételen arról beszélt, hogy az asszony az adott helyzetben nem tehetett mást. Rétvári államtitkár külön is megköszönte a vezérőrnagynak, hogy kezébe vette az ügyet, majd az asszonyhoz fordulva hozzátette, az esetek 99,99 százalékában ez, így tud működni.Az ajándékok és a virág átvétele után a videóban megszólalt a nagymama is, aki arról beszél, reméli, hogy mások sem esnek pánikba. és tudják, mi az egyetlen helyes megoldás.

Rétvári Bence a videóhoz Facebook-oldalán azt írta, hogy akinek gyermeke, unokája van, pontosan tudja, milyen egy életért felelni.

Éva néni hétéves unokája, Álmos az autóban lett rosszul, miközben az autópályán tartottak Budapestre. A nagymama a higgadtságát megőrizve azonnal unokája segítségére sietett, s az autóval a leállósávban állt meg, hogy segítsen a fuldokló kisfiún. (…) A szabályok és a törvények mindenkire vonatkoznak, ám az emberi élet védelme mindennél fontosabb, így a rendőrség a törvény adta kereteken belül tud emberséges döntést hozni az ehhez hasonló esetekben.

Az államtitkár közösségi oldalán azt kívánta, a nagymama és unokái soha többet ne éljenek át ilyen helyzetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik