Belföld

Kilenc év fegyházra súlyosították az 1-es villamoson késelő négygyermekes apa büntetését

police.hu
police.hu

Kilenc év fegyházra és kilenc év közügyektől eltiltásra súlyosította a Fővárosi Ítélőtábla annak a négygyermekes családapának a büntetését, aki 2020 novemberében nyakon szúrt egy utast a fővárosi 1-es villamoson, a Mester utcánál. A Fővárosi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

K. Gy. hat és fél év börtönt kapott márciusban emberölés kísérlete miatt, a táblabíróság azonban aljas indokból elkövetett emberölés bűntett kísérleteként értékelte a cselekményét, és ennek megfelelőn lényegesen súlyosabb ítéletet is hozott.

A 41 éves budapesti férfi a kötelező Covid-19 járványügyi előírások ellenére úgy viselte maszkját, hogy az kizárólag a száját takarta el. Az egyik utas rászólt, és emiatt szóváltás alakult ki közöttük.

K. Gy. többször is megütötte az utastársát, aki ezt követően előre ment a villamosvezetőhöz, akit arra kért, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget is. Ezen a támadó felháborodott és elővett egy kést, majd „nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz” felkiáltással a férfihez lépett és nyakon szúrta úgy, hogy közben bal kezével tartotta az áldozata fejét. 

Ezt követően a terhelt felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd az erősen vérző utast hátrahagyva leszállt a villamosról, és elhagyta a helyszínt, az elkövetéshez használt kést pedig útközben eldobta.

A férfi megpróbálta elkerülni a felelősségre vonást, ezért megborotválkozott és átöltözött a véres ruháját pedig odaadta a feleségének, hogy mossa ki. A megkéselt utast megműtötték a kórházban. A bántalmazás következtében nyolc napon belül és nyolc napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett, de sérülése maradandó fogyatékosság nélkül gyógyult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik