Belföld

Megvan, mikor adnák át a hármas metró felújított állomásait

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Immár ötödik éve zajlik a hármas metróvonal felújítása, és épp egy nappal ezelőtt, kedden írt a Világgazdaság arról, hogy az átadás ismét csúszik három hónapot. A BKV most a sajtóban elterjedt hírekre reagálva kiadott egy közleményt, amely szerint minden az ütemtervnek megfelelően halad sőt, néhány állomást még a tervezettnél előbb is átadhatnak.

Azt írják, hogy a felújítási munkálatok a teljes vonalon befejeződnek 2023 márciusában, az állomások átadását pedig következők ütemezés szerint képzelik el:

  • 2023 januárjában megnyílnának az utasok előtt a Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomások, így Deák Ferenc tér Kőbánya-Kispest között már metró szállítaná az utasokat. Az autóbuszos pótlás Deák Ferenc tér és Göncz Árpád városközpont között lenne.
  • 2023 márciusában adnák át az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásokat, valamint a Dózsa György utat már akadálymentes elérhetőséggel. Így az M3 metró már teljes vonalon közlekedne, de a Nagyvárad téren és Lehel téren továbbra sem állna meg.
  • 2023 májusában végül megnyitnák a Nagyvárad téri és Lehel téri metróállomásokat is – és ezzel be is fejeződik a M3 metróvonal felújítása.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik