Belföld

Ismét csúszik pár hónappal a 3-as metró átadása

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Az utasforgalom az M3 metró teljes vonalán csak 2023 második negyedévében indulhat meg – írja a Világgazdaság. Tavaly szeptember végén a fővárosi cég még azt közölte, hogy a teljes 3-as metróvonalat a tervek szerint 2023 első negyedévében átadják az utasforgalomnak, vagyis a három hónapos késlekedést éppen egy év alatt szedte össze a projekt.

A lappal közölték, hogy a jelenlegi tervek alapján a felújítási munkálatok ugyan befejeződnek 2023 márciusára, de ezután következnek a hatósági ellenőrzések és próbafutások. Bár ezek már a márciusi átadás előtt megkezdődnek, a folyamat lezárása 2023 második negyedévében fejeződik be.

Az M3-as metróvonal felújítása 2017. november 6-án kezdődött meg az északi szakasz korszerűsítésével. Ezeknek a munkálatoknak a befejezését 2018 végére becsülték, végül 2019. március 30-án indult újra az utasforgalom Újpest-központ és a Lehel tér állomások között. Igaz, később többször is szünetelt még itt a közlekedés a rekonstrukcióval összefüggésben. A déli szakasszal 2020. október 22-én végeztek. A középső szakasz modernizálása (a Lehel tér  és Nagyvárad tér állomások között) már a déli szakasz átadása előtt, 2019 végén elkezdődött, és azóta is tart.

A mintegy 16 kilométer hosszúságú vonal felújítása ötödik éve zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik