Belföld

Késsel rabolt ki egy dohánybolt egy nő Szigetszentmiklóson, hogy kifizesse a tartozásait

police.hu
police.hu

Késsel rabolt ki egy dohányboltot Szigetszentmiklóson. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baseball sapkát viselő nő többször is az alkalmazott felé szúrva követelte a kassza tartalmát.

Az eladó nem adta, de a mozdulatok megrémítették, s a pénztár kulcsa kiesett a kezéből. A támadó felkapta, kinyitotta a kasszát, kimarkolt belőle 452 ezer forintot, zsebre vágott 4 doboz cigit, majd eldobta a kését, és egy néhány órával korábban ellopott, defektes bringával elmenekült, miközben a zsákmány egy részét elhullajtotta.

A nyomozók azonosították a nyolc általánossal rendelkező nőt, majd szigethalmi gyorsétteremnél elfogták. A 20 éves R. Veronika zsebében egy újonnan vásárolt, aranyozott karórát, egy mobiltelefont, öngyújtót, üres pénztárcát, egy kulcscsomót, valamint tízezer forintot találtak, amit lefoglaltak.

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését és azt mondta, hogy már korábban is ötletelt hasonló támadáson, de akkor letett róla, mert a helyszín túl közel lett volna egy rendőrségi épülethez. Anyagi helyzetén valahogyan javítani akart, ezért másik helyet választott és indulás előtt kellően „begyógyszerezte” magát.

Elkötött egy magányosan álló, defektes bringát, majd elindult vele a dohányboltba. Állítása szerint csak fenyegetőzött a késsel, és nem akart sérülést okozni vele. Menekülése közben egy bokorba rejtette baseball sapkáját, pulóverét és cipőjét, majd Csepelre utazott.

A rabolt pénzből kifizette korábbi tartozását, illetve kölcsönnel segítette ki egyik ismerősét. Tettét megbánta, és azt mondta,, hogy ha tehetné, akkor visszafizetné, csak nagyon megvan szorulva.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a letartóztatott nővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik