Belföld

Direkt sodorta el a rendőrt a hat kiló marihuánával menekülő budapesti drogkereskedő

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki 2020 novemberében szándékosan elsodort menekülés közben egy rendőrt az ügyészség szerint, egy másikat pedig kis híján elgázolt. Elfogásakor hat kiló marihuánát találtak a férfi kocsijában a nyomozók.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020 második felétől drogkereskedelemmel foglalkozott Budapesten. A férfi a vád szerint viszonteladó volt, s egy szerb dílertől szerezte be a drogot. Az ominózus nap nagy mennyiségű kábítószert vett át a szerb férfitól, amit a gépkocsija csomagtartójába tett és a járművel Velencére ment.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagjai egy dohánybolt parkolójában csaptak le rá, ennek során szolgálati járművekkel elölről és hátulról is elzárták a menekülési útvonalát. Az egyik szolgálati gépkocsiból kiszálló két rendőr felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsiból, majd az egyikük a vezető oldali ajtóhoz lépett.

A terhelt ekkor lezárta az ajtókat a központi zárral, majd a rendőri felszólítás ellenére gázt adott, és nagy sebességgel elindult, amelynek során elsodorta az autó mellett álló őrnagyot, aki szerencsére nem sérült meg. Kollégája ekkor az elkövető autója előtt állt és mivel az nagy sebességgel felé közeledett, elugrott előle, majd egy célzott lövést adott le a menekülő kocsi kerekére.

A nyomozók ezt követően több szolgálati gépkocsival üldözték a férfit, akinek nem sokkal később forgalmi akadály miatt meg kellett állnia, a rendőri intézkedésnek azonban még ekkor sem vetette alá magát. A gépkocsija elejével hátulról nekihajtott az egyik szolgálati járműnek, amelynek egyik nyitott ajtaján éppen szállt ki az egyik intézkedő rendőr. A nyomozók a menekülő dílert végül Lovasberény közelében fogták el. A vádlott kocsijából mintegy 6 kiló marihuánát foglaltak le.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint közúti veszélyeztetés bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik