Belföld

Letöltendőt kértek a testvére kutyáját felakasztó kecskeméti férfire

A fejsze nyelével nagy erővel fejbe csapta, majd egy kötéllel felakasztotta a testvére kutyáját egy kecskeméti férfi. A Kecskeméti Járási Ügyészség különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt állítja bíróság elé.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint és vádlott és a testvére évek óta egy ingatlanban, de külön lakrészben él a családjaival úgy, hogy a tanyához tartozó udvart közösen használják. A terheltnek két kutyája, míg testvérének egy stafford jellegű kistestű, ötéves, Zeusz névre hallgató kankutyája volt.

Május tizedikén este a férfi egy fejsze nyelével nagy erővel fejbe csapta a kutyát az udvaron, majd kötelet tekert a nyakára és az udvaron lévő melléképületbe húzta, s felakasztotta egy gerendára. A bántalmazások következtében az eb elpusztult.

A bántalmazás, a földön vonszolás, majd a felakasztás különös szenvedést és percekig tartó agóniát okozott a kutyának. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a minősített állatkínzással vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik