Belföld

Börtönt kértek a párjával és kisbabájával száguldozó kaposvári ámokfutóra

Somogy Megyei Főügyészség
Somogy Megyei Főügyészség

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki annak ellenére rendezett ámokfutást Kaposváron, hogy a pici gyermeke is az autóban utazott.

A büntetett előéletű – és ekkor ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló – férfi Kaposvár belvárosában, egy zsákutcában közlekedett egy német rendszámú autóval úgy, hogy abban az élettársát és a csecsemőkorú gyermekét is szállította. A gépkocsinak teljes egészében hiányzott a hátsó szélvédője , amit az arra járó rendőrök is észlelték, ezért intézkedés alá akarták vonni a férfit.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a rendőri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg, hanem az autóval gyorsítva felhajtott a zsákutcát lezáró járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében kb. 40-50 km/h sebeséggel haladt el, majd a járdáról a zebrán keresztül hajtott ki a Berzsenyi utcai felüljáróra, ahol majdnem elütött egy, a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladni szándékozó másik járókelőt is.

Somogy Megyei Főügyészség

A vádirat szerint azzal sem törődött, hogy az élettársa és gyermeke is bent ül a kocsiban, s a menekülés során több kockázatos, kis híján balesetet eredményező előzési manővert is végrehajtott úgy, hogy lakott területen belül 90-110 km/h órás sebességgel haladt.

A férfi ámokfutásának végül egy másik rendőrjárőr vetett véget azzal, hogy egy alkalmas útkereszteződésben feltartóztatták a sofőrt. Az ügyészség börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást kért az ámokfutóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik