Belföld

Hét évet kértek a párját másfél évig terrorizáló salgótarjáni nőverőre

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Nógrád Megyei Főügyészség azt a 32 éves salgótarjáni férfit, aki 2019 novemberétől 2021 áprilisáig rendszeresen verte az élettársát.

A Nógrád Megyei Főügyészség hét év fegyházat és hét év közügyektől eltiltást kért a férfire arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit kötelezzék a 660 ezres bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádhatóság szerint a pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, viszonyuk azonban megromlott, és a férfi rendszeresen bántalmazta ittasan a nőt.

Első alkalommal 2019 novemberében egy vita után úgy megverte, hogy a nő léprepedést szenvedett, s a lépét műtéti úton el is kellett távolítani.Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször is seprűnyéllel bottal és ököllel esett az élettársának, s alkalmanként meg is rugdosta a nőt.

2020 júniusában az asszony elmenekült az anyjához. A férfi azonban ide is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a gyanúsított autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel többször is megütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek.

Ezután hazaindultak, eközben a nő egy alkalommal kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, a férfi azonban utolérte, ököllel megütötte és megrúgta, majd otthagyta és elautózott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik