Belföld

„Szívni mentem a házhoz, nem lopni”

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a lopással és kábítószer birtoklással gyanúsított páros ellen, akik tavaly ősszel próbáltak kereket oldani egy szegedi lopás után.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy levegőért kapkodó nő kért azonnali segítséget tavaly októberben a Bartók térre, miközben két fiatalt üldözött.

Percekkel korábban neszt hallott a lakásában. Ki is sétált az előszobába, ahol észrevette, hogy eltűnt a cipősszekrényről a pénztárcája. Kisietett az udvarra, ahol egy fiatal férfiba botlott. Az ismeretlen fiatal ijedtében elkezdett futni, nyomában a bejelentővel.

A kapualjban egy lány is csatlakozott a férfihoz, majd a pénztárcával a kezükben a Gutenberg utcán a Bartók tér felé vették az irányt, miközben az áldozat futás közben tárcsázta a rendőrséget. A téren már a járőrök várták őket.

A fiatalok perceken belül a rendőrségen találták magukat. A drogteszt a lánynál korábbi kábítószer-fogyasztásra engedett következtetni. A gyanúsítottnak nem is kellett több, egyből előállt a magyarázattal, hogy ő csak „szívni” ment a házhoz, a mikor valaki odaszaladt hozzá, és a kezébe nyomott egy pénztárcát.

A helyzet abszurditását pedig egyéb eszköz híján csak futással tudta kezelni a lány. A fiatalok később bevallották a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök pedig vádemelési javaslattal meg is küldték az iratokat az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik