Belföld

Saját lebukását is videóra vette a budapesti metrókat lefújó nemzetközi graffitis-banda

police.hu
police.hu

Több mint egymillió forintos kárt okoztak azoknak a nemzetközi graffitis-csoportoknak a tagjai, akiket a budapesti rendőrök fogtak el. A BRFK tájékoztatása szerint az elkövetők fotókat, videókat készítettek az összefirkált metrószerelvényekről és magukról is.

Két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt fogtak el, akik a rendelkezésre álló adatok szerint azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat firkáljanak össze festékszóróval. Az egyik csapat szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a közlekedési vállalat telephelyeire, és feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak.

police.hu

Közben mobiltelefonjaikkal fotókat készítettek, akaratukon kívül segítve ezzel a nyomozók munkáját. Az újbudai rendőrök falfirka elhelyezésével elkövetett, nagyobb kárt okozó rongálás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást az ügyben.

Szeptember 11-én éjszaka az egyik közlekedési telephely közelében pedig el is fogták a három feltételezett elkövetőt : egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit, akinek kocsijában megtalálták az elkövetéshez használt festékszórókat és kesztyűket. A hotelszobájuk átkutatásakor a rendőrök tíz memóriakártyát is lefoglaltak, melyeken a helyszíneken készült fotók voltak. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

police.hu

Közben a IV. kerültei zsaruk is tetten értek egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt metró újpesti üzemi területén. Őket azzal gyanúsítják, hogy ott firkálták a szerelvényeket. A fiúk videóra rögzítették, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak, majd ahogyan a graffitizés után menekülnek, mert a biztonsági őrök megzavarták őket.

A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök karjaiba futnak. A bűncselekménnyel okozott kár 200 ezer forint, az újpesti rendőrök rongálással gyanúsítottá meg őket. Az esetleges további elkövetők azonosítása érdekében folytatott büntetőeljárás során a BRFK együttműködik a Budapesti Közlekedési Központtal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik