Belföld

Dúró Dóra örül az új abortuszrendeletnek

Dúró Dóra / Facebook
Dúró Dóra / Facebook
A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese azonnal reagált a belügyminiszter rendeletére.

Dúró Dóra Facebook-oldalán üdvözölte, hogy Pintér Sándor módosította az abortusz szabályait és ezentúl meghallgatják a magzat szívhangját az anyák. A képviselő szerint a kormány a Mi Hazánk javaslatát vette át,

egy lépést abba az irányba, hogy tényleg minden magzatot a fogantatástól kezdve védjünk, hiszen lesz legalább pár másodperc, amikor a magzati életkorú gyermek kommunikálhat az édesanyjával az abortusz elvégzése előtt a szívhangja meghallgattatásával. Ennyi mindenkinek jár. Erről szól a 29/2022-es számú BM-rendelet.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, és egyenértékű bárki máséval, ezt fontos tudatosítani mindenkiben.

Erre az egyik legjobb lehetőség, ha a szívhang meghallgatásával maga a magzat üzen édesanyjának: élek és érzek. Mindez ugyanakkor nem jelent szigorítást, tájékoztatás csupán a döntés súlyáról, valódi tétjéről, sokan ugyanis csak egy sejtcsomónak tekintik a gyermeket még ekkor. Az abortusz nem fogamzásgátlás, élő emberről van szó, ráadásul az anyát is rendkívüli módon megviseli, az ő testi-lelki egészségét is brutálisan károsítja, így elmondható, hogy a nőket is sérti az abortusz.

Dúró Dóra szerint a belügyminiszteri döntéssel az abortusz 1956-os szabályozása óta először történt életpárti elmozdulás, megdőlt egy sok évtizedes tabu: nem érinthetetlen az 1992-es törvény sem, „ha keresztény országról beszélünk”.

Kapcsolódó
Közlöny: Pintér Sándor átírta az abortusz szabályait
A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én már hatályba is lép. A tárca szerint a magyarok kétharmada az első szívdobbanáshoz köti az élet kezdetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik