Belföld

Dömötör Csaba: A kormány nyitott a tanárok javaslataira, mindenkinek alapjoga elmondani a véleményét

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Akkor lennének eredményesek a szankciók Oroszország ellen, ha azok nem Európának fájnának jobban. vélekedett Dömötör Csaba az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese szerint „az Európai Uniónak a tekintélyét latba kell vetni azért, hogy béketárgyalás kezdődjön el”.

A politikus egyébként meglehetősen sajátos módon reagált arra, hogy Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök hétfőn azt mondta: Kijev adja meg magát Oroszország feltételei szerint. Dömötör ezt úgy értelmezte:

Na, jó, de mégiscsak egyfajta nyitottság a tárgyalásokra.

A pedagógusok polgári engedetlenségével kapcsolatban Dömötör azt mondta, „ a kormány nyitott a tanárok javaslataira és mindenkinek alapjoga elmondani a véleményét”, de hozzátette, a véleménynyilvánításnak van törvényes módja, és van olyan módja, amely jogszabályba ütközik. Jelezte: a sztrájknak is vannak törvényes keretei, ám arról már nem beszélt, hogy a pedagógusok sztrájklehetőségeit annyira ellehetetlenítették, hogy az gyakorlatilag érdekérvényesítésre alkalmatlanná vált.

A kritika jogát mindenkinek biztosítani kell, de a diákok és a szülők jogaira is oda kell figyelni

– fogalmazott. Megjegyezte, hogy a Fidesz-kormány elején „jelentős béremeléssel” indultak, de egyetért azzal, hogy ez nem elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik