Belföld

Túszejtést hallucinált egy váci férfi, a TEK lecsapott, de rá – videó

police.hu
police.hu
Utóbb kiderült: feltehetően kábítószert fogyasztott. A hatóság félrevezetése miatt eljárás indul ellene és a rendőri művelet több százezer forintos költségeit is ki kell fizetnie.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon most számolt be arról, hogy szeptember 5-én a váci rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték egy túszejtéses, lőtt sérültes bejelentés alapján. Amikor a segélyhívás befutott nem volt lehetőság a mérlegelésre, a bejelentő azért tárcsázta a 112-t, mert valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig otthonában vannak.

A Vác, Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet – lövedékálló mellényes rendőrök – lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek közreműködését kérték.

Közben a lehetséges bűncselekmény helyszíneként pontosított lakás egyik szomszédos lakója a bejelentésben említett lövéseket nem erősítette meg, ráadásul az erkélyen át a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el. A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, de nem volt kellő mennyiségű és megalapozott információ, amely megcáfolta volna a bejelentés tartalmát, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

A TEK kommandósai néhány perc alatt behatoltak a lakásba, ahol csak egy férfit találtak. Támadóknak, lőtt sérüléseknek nem volt nyoma, viszont a 31 éves bejelentőn látszottak a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték, megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit.

A férfi a rendőri intézkedés közben az alkarján és az állán sérült, a mentő azonban nem e sérülései miatt vitte elsősorban kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik