Belföld

Talált egy pénztárcát a padon, kivette belőle a 110 ezer forintot, aztán leadta egy helyi polgárőrnél

Egy kétségbeesett, háromgyerekes édesanya kért rendőri segítséget 2022. szeptember 7-én délelőtt, miután a játszótéren maradt pénztárcájának hűlt helyével szembesült, írja a police.hu.

A beszámoló szerint egyik óvodáskorú gyermekével játszottak, fagyiztak egy inárcsi parkban, és az egyik padon felejtette a pénztárcáját. A bukszában az aktuális lakáshitel törlesztésre félretett 110 ezer forint és az összes okmányai benne voltak. Hazatérve vette csak észre, és férje már hiába szaladt vissza a parkba, a pénztárca sehol nem volt. Kiderült, a helyi polgárőröknél egy „becsületes” megtaláló leadta a tárcát, ám a törlesztő részlet hibádzott.

A dabasi rendőröknek 180 perc elegendő volt, hogy a „megtalálót” azonosítsák. A 48 éves N. Mihályt otthonában elfogták és előállították. Ráadásul a 110 ezer forintot is megtalálták és lefoglalták, azóta visszaadták az anyukának.

A férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte. Elmondta, az összeget átpakolta a saját tárcájába, majd leadta a talált tárgyat. Tettét megbánta.

A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrse jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik