Belföld

Két háza és nyolc egyéb ingatlana mellett licitált a bébi polgármester a bajba jutott család házára

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Komoly ingatlanvagyon mellett érezte úgy a Veszprém megyei Béb polgármestere, Brunner Imre, hogy meg kell szereznie a faluban egy négygyerekes család házát, amelyet a végrehajtó elárverezett. Mindez Brunner vagyonnyilatkozatából derült ki, amit a K-Monitor adatigényléssel kért ki, és továbbított a 24.hu-nak.

Brunner Imre 2022. januári bevallása szerint egy 120 és egy 80 négyzetméteres házzal rendelkezett Bében. Volt két belterületi telke a faluban, az egyik 1410, a másik pedig 2198 négyzetméteres. Bében volt továbbá négy szántója is, összesen 4 hektárnyi, és a szomszédos községben, Ugodon is volt egy kisebb szántója és szőlője.

Emellett 3,5 millió forint megtakarítást tüntetett fel, amiből ki tudta fizetni a július végén egyedüli licitálóként elnyert házat a végrehajtási árverésen, ugyanis mint azt korábban megírtuk, mindössze 3 millió forintra értékelték a 80 négyzetméteres családi házat.

A házat már birtokba is vehette, mert a családnak augusztus végéig kellett kiköltöznie az ingatlanból. A kiköltözés után a rendőrségen feljelentést tettek hivatali visszaélés gyanúja miatt a polgármester ellen, a rendőrség pedig ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Brunner Imrét többször is kerestük, de amikor személyesen találkoztunk, nem kívánt nyilatkozni, levelet pedig hiába írtunk neki többször is, nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik