Belföld

Börtönbe megy a férfi, aki késsel támadt egy alvó párra Kiskunhalason

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság azt a helyi férfit, aki éjjel, az otthonában tört rá egy párra és késsel hadonászva az álmukból felriadó férfitól és nőtől járművük kulcsát követelte.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi bemászott egy kiskunhalasi családi ház udvarába azért, hogy az ott lakók járművét ellopja. Bement a hálószobába, ahol a zajra álmából felriadó pártól késsel hadonászva és közben megszúrásukkal fenyegetőzve a ház előtt lezáratlanul parkoló jármű kulcsát követelte.

Azt állítva, hogy a kulcs a szomszédban van, a házigazda elterelte a rabló figyelmét, így élettársa elhagyhatta a házat és a szomszédtól segítséget kért. Időközben a férfi és a támadó kimentek az udvarra, ahol a támadó késsel továbbra is a kulcsot követelve, többször is az áldozata felé csapott. A rabló a rendőség értesítésének hallatán távozott a helyszínről. Nem jutott azonban messzire, mivel a kiskunhalasi rendőrök hamarosan elfogták.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt állította bíróság elé a férfit. A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik