Belföld

Bezárta, módszeresen verte, szexre kényszerítette, majd egy erdőben megalázta a párját egy férfi

Rettegésben és fogságban tartotta élettársát az a férfi, aki rendszeresen bántalmazta is az asszonyt. A Monori Rendőrkapitányság aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást vele szemben.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a nő és a férfi márciusban létesített élettársi kapcsolatot egymással. Miután Budapestre kötöztek a férfi többször is bántalmazta a nőt, aki ezért haza akart költözni a szüleihez. Amikor ezt a terhelt megtudta életveszélyesen megfenyegette a párját és megtiltotta neki, hogy elszökjön tőle.

Tavasszal a gyanúsított ismeretlen hatóanyagú szert adott az asszonynak, amitől az elkábult. Ezt kihasználva a férfi – a sértett tudta nélkül és akarta ellenére – Németországba utazott és egy ismerőse lakásába költözött a nővel. Ott tartózkodásuk során a férfi bezárta egy lakásba és sehova sem engedte elmenni. Mindeközben rendszeresen bántotta és életveszélyes fenyegetésekkel tartotta félelemben.

Amikor a terhelt összeveszett a lakhatásukat biztosító ismerősével, a páros visszaköltözött Magyarországra, ahol a gyanúsított továbbra is bántalmazta a nőt nem engedte sehová és folyamatosan felügyelet alatt tartotta. Múlt hónapban a férfi erőszakkal kényszerítette szexuális cselekményre a párját, majd néhány nappal később egy erdős részre vonszolta, megverte és különböző módon megalázta.

Másfél hete a nőnek sikerült rávennie a terheltet, hogy engedje el egy ismerősével fogorvoshoz. Amikor az asszony az egészségházba ért, segítséget kért az ott dolgozóktól, akik értesítették a rendőrséget.

Figyelemmel a gyanúsított és a férfi közötti kapcsolatra, valamint arra, hogy több tanú a páros hozzátartozója, feltehető, hogy a férfi az érintett személyek megfélemlítésével megakadályozná a bizonyítást. Továbbá a terhelt több hónapon keresztül, folyamatosan hajtotta végre cselekményét, ezért szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló cselekményt követhet el. De az ügyészség szerint a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is, ezért a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását. A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik