Belföld

Karácsony: Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog?

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog, hogy 18 fokos fűtési határt szabtak meg az állami intézményekben? A kérdés költői, bizonyosan zseniális ötletnek tartják majd a szabályozást, amellyel rengeteget lehet spórolni.

– írta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Facebook oldalán, miután csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy 25 százalékos gázcsökkentést írnak elő az állami szerveknek és az állami tulajdonú gazdasági társaságoknak. Így a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével az összes állami fenntartású épületben 18 fok lesz, annak ellenére, hogy egy hatályos rendelet szerint ülőmunkához 20-22 fokra van szükség.

A választások előtt a kormányközeli sajtó rendszeresen gúnyolódott Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjének egy elhíresült nyilatkozatán, melyben takarékoskodásra buzdítja az embereket, és ostobának minősíti a rezsicsökkentést, hozzátéve, hogy kevesebb gáz, áram és víz használatával lehet valóban rezsit csökkenteni. A rezsicsökkentés csökkentése óta azonban a kormányközeli szereplők is a hatékonyabb energiafelhasználásra buzdítják a lakosságot.

Karácsony arról ír, hogy nyáron a Fővárosi Önkormányzat kereste azokat a lehetőségeket, amellyel át tudnánk vészelni az energiaválságot, miután „lejárató cikkek százai születtek, hogy majd télen megfagynak a budapestiek az intézményekben, ahol a kollégáim sapkában és sálban üldögélnek”.

Energiatakarékosságra szükség van, hónapok óta beszélünk erről, örülök, hogy végre a kormány is felismerte

– vélekedik Karácsony, majd hozzáteszi, hogy „talán ezentúl a felelős, előrelátó, jövőt féltő intézkedések nem válnak közröhej tárgyává a propagandamédiában sem, de azért legközelebb javaslom, egyeztessenek a szakszervezetekkel is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik