Belföld

Szegedről megüzenték Havasi Bertalannak, óvatosan a hírlapi kacsázással

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az önkormányzati portál főszerkesztője reagált.

Havasi Bertalan szűkszavúan hírlapi kacsának minősítette Orbán Viktor pénteki szegedi látogatását. A Szeged.hu főszerkesztője szerint kár volt, a miniszterelnök sajtófőnöke hibázott, nem ők. Havasi Bertalannak elég lett volna annyit írnia, hogy a kormányfő nem/mégsem látogat Szegedre. A „hírlapi kacsa” emlegetésével egy tagmondattal többet írt a kelleténél.

Az önkormányzati portál ennek igazolására bemutatta azt a meghívót, amelyet Botka László polgármester kapott Balogh János országos rendőrfőkapitány és Tarcsa Csaba a Készenléti Rendőrség parancsnoka aláírásával a határvadászok eskütételére, ahol

ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A portál szerint Havasi Bertalan ritkán hibázik ekkorát, hiszen a meghívó alapján is látszik, megalapozottan írtak arról, hogy a rendőrség példátlan biztonsági intézkedésekkel készül Orbán Viktor szegedi látogatására. A portál egyébként már akkor kereste az ügyben Havasi Bertalant, hogy megtudja, mi indokolja az ilyen mértékű út- és területzárakat, de választ akkor nem kaptak.

Az mindenesetre továbbra is tartja magát, hogy pénteken ötszáz határvadász tesz esküt a szegedi Móra Ferenc Múzeum előtt. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedd reggel az M1 aktuális csatornán arról beszélt, a szegedi eskü után az első 500 határvadász már szeptemberben elkezdheti a szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik