Belföld

Hírlapi kacsa, hogy Orbán Szegedre megy – közölte a sajtófőnöke

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa – közölte a Magyar Távirati Irodával Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke azután adott ki közleményt, hogy a szeged.hu arról írt, hogy ötszáz határvadász ünnepélyesen eskütételén szeptember 9-én Orbán Viktor is részt veszt. Mint írták, a miniszterelnökön kívül mások mellett Kövér László az Országgyűlés elnöke és Pintér Sándor belügyminiszter is megjelenik.

A szeged.hu ugyanakkor Havasi válaszával kapcsolatban megjegyzi: Botka László polgármester Balogh János országos rendőrfőkapitány és Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka aláírásával kapott írásos meghívót a határvadászok eskütételére, és ezen az volt olvasható, hogy ott ünnepi beszédet mond a miniszterelnök. Vagyis ha változott is a program, biztosan nem hírlapi kacsáról van szó.

Frissítünk!

A meghívó létezését Botka is megerősítette a Telexnek. „A polgármesteri hivatal múlt héten csütörtökön kapta meg a hivatalos levelet, tájékoztatást az ünnepségről, majd egy nappal később a Szegedi Közlekedési Társaság az Országos Rendőr-főkapitányság utasítása alapján határozatot kapott a szegedi rendőrségtől a lezárásokról” – mondta Botka László, hozzátéve, azóta nem kapott információt arról, hogy pénteken érkezik-e Orbán Viktor Szegedre. „Nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével” – tette hozzá.

Az önkormányzati portál egyébként hétfőn azt írta, a kormányfő látogatása miatt már csütörtökön is, de pénteken pláne képtelenség lesz közlekedni nemcsak a belvárosban, de egész Szegeden a lezárások és terelések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik