Belföld

Védett kocsikat hozna létre a HÉV-eken a maszturbáló férfi videóját feltöltő polgármester

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Erőteljes visszhangja volt a hazai médiában a kerepesi polgármester, Gyuricza László partizánakciójának, aki nem várt arra, hogy intézkedjen a rendőrség, és a Facebookon adott ultimátumot a szilasligeti HÉV-megállóban maszturbáló ismeretlennek.

Kapcsolódó

Gyuricza László a jelek szerint nem áll meg itt, eltökélte, hogy valamilyen módon biztonságosabbá kell tenni a HÉV-járatokat, ahol folyamatosan fordulnak elő kisebb-nagyobb lopások, bántalmazások és szexuális bűncselekmények. Ezt orvosolandó a polgármester Nagy Gáborral, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójával tárgyalt a napokban, ahol arra keresték a megoldást, hogy hogyan lehetne megoldani a biztonságos hévezést.

A polgármester a közleményében azt írja, a „védett kocsik” ötletét vetette fel, amire a MÁV első embere is vevő volt.

A védett kocsi ötlete nem generál a cégnek jelentős extra költséget, azonban minden szerelvényen biztosít egy hangot és képet továbbító bekamerázott kocsit az utasoknak

– részletezi a polgármester, aki szerint a gyakorlatban úgy nézne ki a dolog, hogy ezekben a kocsikban jó minőségű, „vandálbiztos” kamerák lennének elhelyezve, amelyeket lát a MÁV biztonsági szolgálata, és amennyiben szükséges, tudnak intézkedni, az utasok segítséget tudnak kérni.

Gyuricza szerint Nagy Gábornak tetszett az ötlet, és véleménye szerint mindennek a technikai megvalósítása eltörpül egy akkora cég költségvetésében, mint a MÁV-HÉV Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik