Belföld

Bevitt tíz öklöst, eltörte az anyja bordáit egy férfi a megromlott párkapcsolata miatt

Felfüggesztett börtönre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly novemberben agyba-főbe verte ittasan az anyját, mert őt hibáztatta azért, hogy megromlott a párkapcsolata.

A férfi ittasan megjelent az ismerőse ipolyszögi házában, ahol az édesanyja vendégeskedett. Beszélgetni kezdett az anyjával, de mikor volt párkapcsolatára terelődött a szó, a férfi viselkedése megváltozott, agresszívvá vált, és édesanyjára támadt.

A férfi bántalmazni kezdte miközben őt okolta kapcsolatának megszakadásáért. Ennek során a támadása elől menekülő asszonyt a ház több helyiségébe követve legalább tízszer ököllel arcon vágta, kétszer pedig tenyérrel fejbe ütötte, és hajánál fogra rángatta, valamint megrugdosta. A férfi a bántalmazás után elhagyta a házat, édesanyja pedig a szomszédoktól kért segítséget.

A bántalmazás következtében az asszony mindkét szem körüli vérömlenyt, mindkét szemöldök külső zugának vérömlenyét, a jobb arcfélen és a nyak jobb oldalán vörhenyes bőrelszíneződéseket, a jobb arcfélen, a bal szem alatt és a bal állkapocsszögletnél kiterjedt szövetközi vérzést, a karokon és mindkét kézháton összefolyó szövetközi vérzést, a fartájék és az állkapocs szövetközi vérzését, valamint a baloldali falitájékon a fejsisak bevérzését és a bal VII-VIII. bordák törését szenvedte el.

A Balassagyarmati Járásbíróság 1 év 4 hónapra ítélte büntetővégzésben a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt, de ennek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság döntése nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik