Belföld

Letöltendőt kértek a férfire, aki kis híján megölte ismerősét egy újbudai villamosmegállóban

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki tavaly januárban mellkason szúrta az ismerősét az egyik újbudai villamosmegállóban.

A főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt együtt italozott a hajléktalan ismerőseivel egy újbudai áruháznál, majd több személybe is belekötött. Az egyik férfival dulakodott is, később azonban megbékéltek egymással és átmentek egy XXII. kerületi dohánybolthoz, ahol azonban ismét összeszólalkoztak.

A vita során a férfi kést emelt a másik férfi nyakához és felszólította, hogy kérjen bocsánatot. A férfinak sikerült ráfognia a támadó kezére, majd hosszasan kérlelte, hogy tegye el a kést, míg végül a vádlott felhagyott a támadással.

Később a 29 éves férfi a társaság többi tagjával, villamossal az újbudai, Fülőke utcai megállóhoz ment, ahol leszálltak a járműről, és folytatták az italozást. Ennek során a fiatalember a társaság egy másik tagjával is összeveszett. A vita során a két férfi egymásnak ugrott, kölcsönösen lökdösték és szidalmazták egymást, majd a vádlott előrántott egy kést és mellkason szúrta vele az ismerősét.

Ezt követően a késelő elhagyta a helyszínt, a többiek pedig a sérült társukhoz mentőt hívtak. A megkéselt férfi életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, életét csak  a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A főügyészség letöltendőt kért a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik