Belföld

Letartóztatták a saját droglabort üzemeltető székesfehérvári dílert

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Szekszárdi Járásbíróság azt a székesfehérvári dílert, aki saját maga készítette a kábítószert az elmúlt években, melyen aztán később túl is adott.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 40 éves férfi 2019 júniusától csaknem másfél éven át heti rendszerességgel árusított speedet. A férfi a kábítószer-kereskedelem mellett a fenti időszakban az általa bérelt műhelyben amfetamint állított elő, melyet később el is adott.

A tolnai nyomozók egy, korábban a Fejér megyei kollégákkal közösen folytatott nyomozás során beszerzett információk alapján jutottak el a díler által működtetett laborhoz, ahol kutatást tartottak. A rendőrök akkor még ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak, melyekről később a szakértő megállapította, hogy kábítószerek és jócskán meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát.

Az itt tartott kutatás során a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket is foglaltak le. A napokban a férfihez köthető több ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök, ahol bruttó két fehér massza, mintegy egy liter speed olajon kívül, műszaki cikkeket és több százezer forint készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozók lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében is. A lefoglalt anyagokról a szakértő megállapította, hogy kábítószernek, amfetaminnak minősülnek. A lefoglalt anyagok közel ötezer adag kábítószer előállítására lett volna alkalmas. A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik