Belföld

Lecserélték a fideszes sajtóalapítvány kuratóriumi elnökét

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szeptember 1-jével Liszkay Gábort nevezték ki a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának elnökévé – írja a Magyar Nemzet. A közlemény szerint a kormánypárti médiabirodalom kuratóriumi tagjainak mandátuma augusztus 31-én lejárt, ezért volt szükség az új kinevezésre.

A kuratóriumi elnök eddig Szánthó Miklós, a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ igazgatója volt, ő tagként folytatja tovább. Tag maradt Hegedűs Zoltán, az MTVA egykori leányvállalata, a később végelszámolás alá került Új Média és Teletext Szolgáltató Kft. volt ügyvezetője, kikerült azonban a grémiumból Bajkai István ügyvéd, fideszes parlamenti képviselő.

Liszkay 2020 áprilisában távozott a Mediaworks éléről, ahova a KESMA megbízatásából került. Akkor azzal indokolta a lemondását, hogy „megvalósult a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliójának teljes szervezeti és gazdálkodási integrációja”, ezért a megbízatása lejárt. Ez valójában azt jelentette, hogy a kormánypárti sajtótermékek nagy része beépült a Mediaworksbe.

Liszkay korábban a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, 2018 őszén az ő balatonföldvári nyaralójába jegyezték be a KESMA-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik