Belföld

Eladta Andrássy úti butikhoteljét a Tiborcz-cég

A BDPST Zrt. értékesítette a budapesti Andrássy úton található Alice Hotelt tulajdonló projekttársaságban meglévő részesedését a korábbi társtulajdonos, a WHB Vagyonkezelő Kft. számára, amely így többségi tulajdont szerzett – közölte a cég szerdán.

Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak. A közlemény szerint a most eladott szálloda munkavállalóinak egy része a Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Group további hoteleiben folytatja a munkáját, másik részüknek a jövőben is biztosítva van foglalkoztatásuk az Alice Hotelben.

Az Alice Hotel 2020-ban nyílt meg, miután a BDPST Zrt. és a WHB befektetésével és kivitelezésében rekonstruálták az 1870-ben épült villaépületet. Ahogy azt a 24.hu napra pontosan két évvel ezelőtt megírta, a munkálatokhoz másfél milliárd forintos hitelt vett fel a Tiborcz-cégbirodalomba tartozó BPA116 Vagyonkezelő Kft. a Gránit Banktól kapott kölcsönt Weiss Manfréd egykori villájának átépítésére. Az épületet a WHB szerezte meg 2017-ben egy állami árverésen.

Kapcsolódó
Másfél milliárdos hitelből szépül Tiborczék Andrássy úti butikhotelje
Csaknem két éve azt közölték, hogy a munkálatok egy évig fognak tartani, és a jelek szerint a költségeket is alábecsülhették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik