Belföld

Irgalmatlanul sok pénzt kaszált a futárral összejátszó dolgozó, szerencsejátékba ölte a milliókat

police.hu
police.hu

Egy vitnyédi üzletház képviselője tett feljelentést két héttel ezelőtt ismeretlen tettes ellen, mert valaki a cég nevében rendelt és fizetett ki hosszabb ideje olyan nagy értékű árucikkeket, amelyek aztán soha nem érkeztek meg a boltba.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt az üzlet egyik alkalmazottja tervelte ki és hajthatta végre.

Tevékenysége során az áruk kézbesítését végző futárcég alkalmazottjaival összejátszva, mintegy 90 millió forint értékben orgazdáknak – általában féláron – adták tovább az ellopott gépeket, szerszámokat

– írta közleményében a rendőrség.

A nyomozók összehangolt akció keretében fogták el a szervezőt, Sz. Istvánt, és csalással gyanúsították meg. A kapuvári férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését és azt mondta a rendőröknek, hogy szerencsejátékokba ölte a bűnös módon megszerzett pénzt. Ellene az eljárás a letartóztatása mellett folytatódik.

A büntetőeljárásban a csalás szervezőjével kapcsolatban álló, és a bűncselekmény elkövetésében tevékenyen részt vevő 21 éves farádi fiatalembert szintén csalás bűntette, további öt személyt pedig pénzmosás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A csoport tagjainál tartott kutatások során a vitnyédi üzletház nevében megrendelt gépeket és szerszámokat az üzletházban lefoglalták, amelyeket a sértett a bolt tulajdonaként azonosított. A megyei rendőrök a lefoglalt értékeket rövid időn belül visszaadják a jogos tulajdonosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik