Belföld

Így kér elnézést Kocsis Máté

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„Sajnálkozás kifejezésére” kötelezte a bíróság Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki a Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének „jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”.

Kocsis most a saját Facebook-oldalán elevenítette fel az esetet: „Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor tavaly nyáron Jakab Péter balhézott egy földmunkagépen dolgozó emberrel, mert szerinte az a »melós« a munkavégzésével akadályozta őt egy sajtótájékoztató megtartásában. Peti úr ordítozott vele és vélt »fizikai fölényének« is igyekezett hangsúlyt adni, amikor egyfajta mérges pulyka pózban közelített a munkagép felé, majd rendőrségi feljelentéssel is fenyegetőzött.”

A fideszes frakcióvezető szerint Jakab Péter „ott kimutatta a foga fehérjét, és azt, hogy valójában mit gondol a dolgozó népről. Mindezt akkor egy posztban is leírtam. Ezt követően Peti úr a bíróságra ment, mert megbántódott, és idén nyáron már végrehajtókkal fenyegetőzött.”

Kocsis a posztjában leírja, hogy nemrég kapott egy levelet a bíróságtól, mely szerint sajnálkozását kell kifejeznie Jakab Péter felé, „hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert”.

Álljon itt szó szerint Kocsis Máté bocsánatkérése:

Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki.

Jakab Péter hétfőn reagált is a fideszes politikus bejegyzésére. Mint írta: „Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető hazudott rólam. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte. Elsőre nem ment neki, ezért végrehajtót küldtem rá. Meg lett az eredménye. Bár nem tűnt túl őszintének, de tegnap nagy nehezen csak bocsánatot kért.”

Jakab szerint ennél is nagyobb bűn, hogy Kocsis mindenkinek „hazudott, amikor a bandájával együtt azt ígérte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, vagy hogy támogatják majd a kisvállalkozásokat, vagy hogy lesz itt pénz béremelésre.

Hazudtak nektek. És ez jóval nagyobb bűn, mint hazudni rólam. Egy bocsánatkérés itt már nem is lesz elég

– fogalmazott Jakab Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik