Belföld

18 ezren utaztak kedvezményes jeggyel vidékről Budapestre tűzijátékot nézni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebook-oldalán tette közzé a szombati póttűzijáték alkalmából kiadott kedvezményes MÁV és Volán-jegyek összesítését.

Eszerint a legnépszerűbb az egy főre, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen kétezer forintért megváltható alapváltozat volt, amelyből mintegy 12 ezer darab kelt el. De több mint 1600 jegyvásárló vitt magával további nyolcszáz forintért még egy embert. A közlekedési szolgáltatóknak több mint 25 millió forint nettó bevétele származott a speciális, fixáras jegytípusból.

A kedvezményes ajánlatot pénteken és szombaton a főváros felé, szombaton és vasárnap a visszaúton vehették igénybe a vidéken vonatra, buszra szállók.

A Palkovics László vezette minisztérium azt írta, hogy a nemrégiben kijelölt országos közlekedésszervező közreműködésével összehangolt és vonzó tarifarendszer kialakítására törekszik a közösségi közlekedésben. A Tűzijáték 2022 kedvezményes termékkel kapcsolatos tapasztalatokat e cél megvalósítása során figyelembe veszik, azok a későbbiekben hasonló kezdeményezésekben hasznosulhatnak.

A közleményben a fideszes politikusoktól és egyre inkább a kormányzattól is megszokott módon emojikat is használt a minisztérium: 🚂 🚌

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik