Belföld

Lesz-e eső ma az esti tűzijáték idején?

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Ma este 21 órától tartják meg az egy héttel ezelőtt elhalasztott budapesti tűzijátékot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint Budapesten ma kevesebb, holnap már valamivel több fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Ma a késő délutáni, esti órákban kis valószínűséggel lehet csapadék a térségben. Az éjszaka folyamán tovább növekszik a csapadékhajlam, nagyobb eséllyel a hajnali, reggeli órákban, illetve vasárnap délután fordulhat elő zápor, zivatar a főváros egyes részein. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos a szél. Késő estére 25 fok köré hűl le a levegő. Vasárnap hajnalban jobbára 18, 19 fokot mérhetünk, délutánra pedig 29 fok köré melegszik fel a levegő.

Az Időkép budapesti előrejelzése szerint szombaton sok lesz a napsütés, de délután a Dunántúlon és északon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Záporok, zivatarok főként estig csak helyenként a Dunántúlon, kisebb eséllyel a középső tájakon alakulhatnak ki, estétől nyugaton, délnyugaton már többfelé előfordulhatnak. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A csúcshőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Vasárnap napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet. Délután 26-34 fokra kilátás, keleten lesz melegebb az idő.

Vagyis a szakemberek szerint esőre csak kis valószínűséggel kell számítani a tűzijáték időpontjában, de teljesen kizárni azért nem lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik