Belföld

Környezetszennyező látványosságnak titulálta a Jobbik a ma esti tűzijátékot

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a közpénzmilliárdok „elégetését”, legyen szó a Vodafone megvásárlásáról, vagy a szerintük felesleges és nehezen magyarázható tűzijátékról.

Az ellenzéki párt azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy ebben a válságos időszakban „nem saját mobilszolgáltatóra és környezetszennyező látványosságra kell az adófizetők pénzét szórnia a kormánynak”, hanem a rezsiemelés kompenzációjára, az élelmiszerek áfacsökkentésére és az oktatási intézmények kifűtésére, megelőzve a szénszünetet és az online oktatás elrendelését. Hozzátették: „ráadásul éppen akkor akar tűzijátékot durrogtatni a magát nemzetinek valló kormány, amikor a románok 1916-os erdélyi betörésének évfordulója van”.

Most, hogy ismét zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Jobbik arra kéri a fideszes kormányzatot, ne húzza tovább ezt a megtartjuk, nem tartjuk meg, elhalasztjuk, majd pedig felmentjük az OMSZ vezetőit bolsevik teleregényt, s adja el a petárdákat még azon az áron is, ha bukik rajta valamennyit

– fogalmaztak a közleményben. A petárdák eladásából befolyó összegből pedig fizessék ki az önkormányzatoknak a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással elmaradt közterület-használati díjat és fűtsenek ki néhány száz iskolát télen – javasolta a Jobbik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik