Belföld

Fegyházba küldenék a pesterzsébeti emberkereskedőket

Egy gondnokság alatt álló, állapotos nőt kényszerítettek prostitúcióra.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy házaspárral és társukkal szemben. 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással, fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló várandós nőt.

A 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban éltek. A harmadik vádlott, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, tőlük bérelte a lakrészt, ahol vendégeit fogadta. A házaspár már három éve ismerte a sértettet, aki többször ellátogatott a házukba, hogy a férfi testvérével találkozzon, ám kapcsolatuk 2019-ben megszakadt.

2019 májusában a sértett a gondnoka számára elérhetetlenné vált, ezért bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését. A két vádlott nő novemberben a VIII. kerületben találkozott vele. Egy autóba ültették, a pesterzsébeti ingatlanba vitték, kiszolgáltatott helyzetével visszaélve prostitúcióra kényszerítették.

Regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, ahova róla készített fotókat töltöttek fel. A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel mindig ők egyeztettek időpontot, szabták meg az árat, vették át pénzt, amit saját megélhetésükre fordítottak.

Amikor a sértett ellenkezett, közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, bántalmazták. Mivel tudták, hogy állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét.

A vádlottak folyamatosan felügyelték, ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették iratait, SIM kártyáját a telefonjából, rázárták az ajtót, soha nem hagyták egyedül az ingatlanban.

A sértett végül 2019. december 11-én az egyik vendégétől kért segítséget. Neki  elmondta valós nevét és azt, hogy kényszerítik a szexmunkára. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett internetes profilját, a nőt kocsival Szabadegyházára vitték, ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben minősített emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik