Belföld

Három ember életére tört, évtizedes börtön vár rá

A fiatal fiú brutálisan bántalmazta őt elhagyó barátnőit. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség büntetése súlyosítását indítványozta.

A Fővárosi Főügyészség 2020-ban emelt vádat az elkövetéskor 16 éves, a büntetőeljárás közben újabb bűncselekményeket elkövető fiú ellen, emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt. A Fővárosi Törvényszék június 29-én a vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletében és más bűncselekményekben. Ezért 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

15 évesen már jegyben járt. Féltékenységből sokszor bántalmazta jegyesét, aki ezért elhagyta. A szakítást nem tudta elfogadni. 2018 márciusában elcsalta a sértettet a ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről a 0 fokos vízbe lökte. A lány kievickélt a partra, ahol tovább bántalmazta, vágóeszközzel összekaszabolta, az életveszélyes állapotú sértettet hátra hagyta. A lány lélekjelenlétének köszönhetően telefonon barátnőjétől kért segítséget, később feljelentést tett.

A büntetőeljárás alatt a bíróság a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el. A kényszerintézkedés alatt a fiú egy közösségi oldalon megismerkedett egy fiatalkorú lánnyal, aki rendszeresen látogatta, de ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége. A fiú ebbe sem tudott beletörődni, 2018 augusztusában a nyomkövetőjét levágta, magához vett egy rugós bicskát, megszökött.

Felkutatta a lányt, akinek az édesanyjával szóváltásba keveredett, majd négyszer mellkason, illetve alkaron szúrta. Ezután a volt barátnőjét mellbe szúrta, majd testszerte összeszurkálta. A lány életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Édesanyját életveszélyes sérülései miatt szintén megműtötték, ő a támadás miatt poszttraumás stresszt is elszenvedett.

Az ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblánál előterjesztett indítványával a vádlott büntetésének súlyosítása mellett a védelmi fellebbezések elutasítását kezdeményezte. A vádlott letartóztatásban várja a másodfokú büntetőeljárás befejezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik