Belföld

Árulja tóparti kempingjének egy részét a gárdonyi önkormányzat

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
709 millióról indul a licit.

Néhány nappal ezelőtt a gardony.hu oldalra felkerült egy közlemény, melyben az önkormányzat pályázatot hirdetett a gárdonyi, 5318/16 hrsz.-ú ingatlan megvételére. Az ugyan még a részletes pályázati kiírásból sem derül ki, hogy mi is ennek a területnek a jelenlegi funkciója, ám a tulajdoni lap alapján már egyértelmű:

a városvezetés a több mint hathektáros Park Kemping területének 9152 négyzetméteres részét árulja. 

Az ingatlan minimális eladási ára bruttó 709 100 000 forint, de miután a pályázat nyilvános, kétfordulós és licittárgyalásos, így ez az ár akár még feljebb is kúszhat. Az ajánlatok benyújtási határideje 2022. szeptember 19.

Írásban megkerestük Tóth István gárdonyi fideszes polgármestert a vízparti terület eladásával kapcsolatban, de ahogy korábban más témában, úgy ezúttal sem válaszolt a kérdéseinkre. Arra voltunk kíváncsiak, hogy:

  • miért döntöttek az értékesítés mellett?
  • módosítják-e a helyi építési szabályzatot is a területen?

A területre már vannak is érdeklődők – így fogalmaztak egy júniusi képviselő-testületi ülésen a jegyzőkönyv tanúsága szerint, amikor a telekátalakításról és a terület felosztásáról döntöttek. A változási vázrajzon egyébként látni azt, hogy mekkora részt csippentenek le az ingatlanból, de az alábbi fotón mi is bejelöltük az eladó területet.

Miután a polgármester nem válaszolt kérdéseinkre, így a 2019-ben közös ellenzéki jelöltként mandátumot szerzett Eötvös Pál önkormányzati képviselőt kérdeztük a területről. Elmondása szerint a polgármester azt hangsúlyozza az értékesítéssel kapcsolatban, hogy az újonnan létrejövő ingatlan közvetlen önkormányzati érdeket nem szolgál, a Park Strand Kemping jelenlegi területét pedig csak minimálisan csökkentené, miközben a licitre bocsátott terület a gyakorlatban jelenleg kihasználatlan.

A képviselő szerint azonban ezen a területen nemcsak sátras és lakókocsis turisták nyaraltak, sokan itt horgásztak, évekkel ezelőtt pedig még rendezvénysátrat is felállítottak a kemping nyugati részében.

Eötvös Pál úgy fogalmazott:

Évek óta lebegtetve van a Parkstrand egy részének eladása. Ez most vált élessé.

A képviselő kérdésünkre azt is elárulta, hogy a területre a HÉSZ módosítása folyamatban van. Eötvös Pál egyébként nemrég nyílt levelet írt Tessely Zoltánnak. A körzet fideszes országgyűlési képviselőjének a figyelmét felhívta „az átgondolatlan és pánikszerű ingatlanértékesítésekre, valamint arra, hogy „egyre gyakrabban találkozhatunk tópart, strand, szabadstrand területekkel, melyek eladásra kerültek vagy tervben, folyamatban van azok értékesítése.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik