Élő Belföld

Gulyás Gergely az OMSZ-vezetők felmentéséről: A tűzijáték az utolsó utáni csepp volt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A miniszter tájékoztatása szerint intenzív tárgyalásokon vannak túl az Európai Bizottsággal, egyúttal azt ígérte, minden eddiginél szigorúbb lesz az eljárás az uniós pénzekkel kapcsolatban. Az OMSZ-vezetők felmentése Gulyás szerint a tűzijátéktól függetlenül megtörtént volna, úgy vélekedett, hogy a meteorológiai szolgálat előrejelzései pontatlanabbak, mint más országokban. Az ársapkák maradnak október elsejéig.

OMSZ-vezetők felmentése

A sajtóban pontosan jelent meg, hogy nem kellett Palkovicsnak megindokolnia a döntést, de Gulyás ezt most megteszi.

Szerinte ezek a változtatások a tűzijátéktól függetlenül megtörténtek volna, és ez csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban. 

Az Európai Bizottságnak küldött levél

Tegnap éjfélig válaszoltak a bizottság kérdéseire, intenzív tárgyalásokon vannak túl. Napi rendszerességgel egyeztettek és olyan választ küldtek, hogy mindenben közös álláspontra jutottak.

Minden eddiginél szigorúbb lesz az eljárás az uniós pénzekkel kapcsolatban

– jelentette ki a miniszter.

Semjén vezette a kormányülést

Ülést tartott a kormány, melyet Semjén Zsolt vezetett. Áttekintették az energiahelyzetet, arra jutottak, hogy az energiaellátás biztosított. Ki tudják elégíteni az igényeket, folyamatosan tárgyalnak beszerzésekről. Sajnos jelentősen megemelkedtek az árak, de tartja a kormány a korábbi vállalását: a rezsicsökkentés az átlagfogyasztás mértékéig fennmarad. Pontosítják a vonatkozó rendeletet a fűtőértékek különbözősége miatt:

63645 megajoule-t állapítottak meg, ez a legrosszabb fűtőértékkel számolva 1729 köbméter, korábban az átlag szerepelt a rendeletben

– mondta Gulyás.

Váratlan Kormányinfó

Váratlanul Kormányinfót jelentett be a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden 13 órára, a meghívót 11:30-kor küldték ki a sajtó részére. Legutóbb július 30-án volt Kormányinfó.

Olvasói sztorik