Belföld

Kirúgták az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese, írja hétfő délutáni közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés, jelezték.

Ugyan a közleményben nem indokolták a döntést, annak vélhetően köze lehet ahhoz, hogy augusztus 20-án az OMSZ javaslatára határozott úgy a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, nem tartják meg az aznap estére tervezett tűzijátékot, de végül se szél, se vihar, se eső nem volt Budapesten abban az idősávban, amikor a nagyszabású esemény lett volna.

A meteorológiai szolgálat másnap a Facebookon magyarázta el, miért jeleztek esőt augusztus 20-ra. Mint fogalmaztak, a bizonytalansági faktor benne van a szakmájukban, ezt igyekeztek kommunikálni is.

Mindeközben egyébként a teljes kormánysajtó és a közmédia is kritizálta az OMSZ döntéshozóit, amiért rossz volt az előrejelzésük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik