Belföld

Meghalt a 84 éves nő, vádat emeltek gyermekei ellen

Nem gondoskodtak mozgásképtelen, ágyhoz kötött édesanyjukról. A terhükre rótt minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Elhanyagoltság miatt halt meg a 84 éves asszony 2020 nyarán, mert  súlyos kiszáradása miatt keringési elégtelenség következett be. Gyermekeit minősített emberöléssel vádolja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az asszony a fiával élt egy Győr-Moson-Sopron megyei településen. A lánya is ott élt, rendszeresen látogatta. A 2020 februárjától mozgásképtelen, ágyhoz kötött édesanyát gyermekei a leromlott állapotú családi ház egyik külön szobájában helyezték el, de szobája, ágya tisztaságáról nem gondoskodtak, az idős nő télen a hidegtől, nyáron a melegtől szenvedett.

A férfi édesanyja gondozásában, ellátásában nem vett részt, a nő is csak alkalmanként főzött neki zacskós levest. Az idős nőnek egy gondozó vitt neki ételt napi egyszer, és a testét is ő tisztította meg. A vádlottak terhére rótt minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozást az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik