Belföld

Királyságot akarnak az Orbán Viktort korábban Szent Istvánhoz hasonlító civilek

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A Honfoglalás 2000 Egyesület módosítaná az alaptörvényt.

„A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt” – közölte az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatával a Honfoglalás 2000 Egyesület. A civil szervezet – közleménye szerint – kezdeményezi, hogy

a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön hazánk. Király nélküli királyság legyen Magyarország! Erre volt már példa történelmünkben, s több európai országban is kormányzó irányította hazáját.

A Honfoglalás 2000 Egyesület emlékeztet rá, a királyság I. István megkoronázásával jött létre, most pedig

egy hét-kilenctagú ismert, független, tekintélyes személyiségekből álló (pl. Korona) testület ellenőrizhetné az alkotmányos működést.

A civil szervezet szerint csak a napi politikától mentes széleskörű nemzeti összefogás révén, csak egy királyság keretében érhető el, hogy a magyarok összefogjanak, véget vessenek „az átkozott belharcnak”.

Isten óvja a Magyar Királyságot!

– zárta közleményét a Honfoglalás 2000 Egyesület, amely már korábban is érvelt azzal, hogy a történelem ismétli önmagát. Hét éve tette közzé, hogy Orbán Viktort, akinek eredményei önmagukért beszélnek, olyan nagyformátumú vezetőnek tartja, mint Szent Istvánt. Nobel-békedíjra is érdemesnek tartják a kormányfőt.

Kapcsolódó
Létezik egy szervezet, amely Nobel-békedíjat adna Orbán Viktornak
Már három éve is arról forgatott Katz kolléga, hogy a Szilvásy György-féle Honfoglalás 2000 Egyesület Nobel-békedíjjal tüntetné ki Orbán Viktort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik