Belföld

A Bazilika előtti tüntetéssel készülnek a diákok tanévnyitóra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A tervek szerint innen a Belügyminisztérium elé vonulnak, mivel ebben a ciklusban az oktatás ügye ehhez a tárcához került át.

Szeptember 2-án, pénteken a Szent István Bazilikához szervez tüntetést a Diákok a Tanárokért nevű csoport, az esemény Facebook-oldalán eddig közel 17 ezren jelezték az érdeklődésüket. A demonstrálók a tervek szerint innen a Belügyminisztérium elé vonulnak majd – számolt be a Telex.

A diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra

nyilatkozta az Eduline nevű, oktatással foglalkozó portálnak az esemény egyik szervezője, Mihalics Lili, a budapesti Szent István Gimnázium diákja.

A szervezők szerint a tüntetésre azért van szükség, mert tavasz óta nem történt érdemi javulás az oktatásban, miközben hiány van pedagógusokból, illetve a tananyagot is úgy kellene átalakítani, hogy jobban tanítható és jobban megtanulható legyen.

A Diákok a Tanárokért csoport a közös kiállás jegyében arra kéri a diákokat, hogy kockás ingben jelenjenek meg a tanévnyitójukon.

Az oktatás helyzete miatt több demonstrációt is tartottak tavasszal, a pedagógusok pedig az ország számos pontján sztrájkoltak is. A kormány a hónap elején azt ígérte, hogy 2028-ig felemelik a tanárok fizetését a diplomás átlagbér 80 százalékára, azonban az idei bérrendezésről konkrét ígéret még nem hangzott el.

Kiemelt kép: Diáksztrájk a Parlament előtt a tanárok bérének és munkakörülményeinek javításáért 2022. március 16-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik