Belföld

Megint a reptéren hagyta a Budapestre tartó utasait a Wizz Air

PATRICK PLEUL / AFP
PATRICK PLEUL / AFP

A Párizs melletti Orly reptéren hagyta utasait a Wizz Air. A Budapestre menetrend szerint 21:30 kor induló járat utasait 21:35-kor, már a reptéren értesítették arról, hogy gépük csak másnap 12:40-kor indul el hazafelé – írja a Spabook nevű turisztikai blog az egyik utas beszámolója alapján.

A Wizz Air lapukhoz eljuttatott közleményében azt írja, hogy a nap során felgyülemlett késések miatt voltak kénytelenek átütemezni másnapra az esti járatot, ugyanis a gép nem tudott volna a párizsi reptér bezárása előtt felszállni. Erről a társaság SMS-ben és e-mailben is értesítette az utasokat.

Éjszaka 01:44-kor érkezett egy busz a reptéren várakozók egy részéért, az azonban nem derült ki, hogy a reptér vagy a légitársaság szervezte ezt a buszt, és arról sem kaptak tájékoztatást, hogy akik felszálltak, hova tartottak vele. Feltehetően egy közeli szállásra vitték őket.

Az utasok egy része Messenger-csoportba szerveződött, így tudják egymást segíteni, például hasznos volt ennek a busznak a megtalálásában.

Valamivel később, éjjel két óra magasságában 45 ember indult el busszal, számukra sikerült szállást találni, de további 158 ember még ekkor is várakozott a reptéren az újabb kört futó buszra. Ekkorra a létesítményben minden üzlet bezárt, ráadásul az automata sem üzemelt, így az utasoknak étel és ital nélkül kellett várakozni.

A Spabook olvasója valamivel három óra előtt indult el a repülőtérről a szálláshelyre, ahol 3:44-kor jelentkezett be.

Kapcsolódó
Wizz Air-elnök: Nem az a célunk, hogy órákra reptereken hagyjunk utasokat információ nélkül
Több tanulságos eset és reptereken ragadt utasok ezrei után a Wizz Air minden huszadik járatát előre törölte a nyári menetrendből, hogy a többit biztosan teljesíteni tudja – mondta a 24.hu-nak Robert Carey, a cég elnöke. A Magyarországról induló járatokra kivetett extraprofitadót szomorúnak tartja, egyébként viszont bizakodó: szerinte a fapados társaságok fognak megerősödni a következő, nehezebb években.

A Wizz Air az utasok elhelyezésével kapcsolatban közölte: a társasággal szerződéses kapcsolatban álló földi kiszolgáló cég segített az utasoknak szállást foglalni az éjszakára, azonban a francia főváros szállodáinak telítettsége miatt egyes utasainknak várniuk kellett, amíg biztosított lett számukra a szálláslehetőség. Az utasok reggelit kaptak, és a járatuk indulása előtt a reptérre is visszaszállították őket.

A járat átütemezéséből fakadó szállás és egyéb költségek visszatérítését az érintett utasok a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál tudják igényelni a számlák másolatának bemutatásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik