Belföld

Felfüggesztettet kértek a nevelt kislányait rendszeresen verő füzesabonyi férfire

Getty images
Getty images

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 46 éves férfi ellen, aki a kezdeti családias együttélést követően rendszeresen bántalmazta a vele élő nevelt lányait.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi hét és fél évvel ezelőtt kelt egybe az édesanyával, aki akkor egy hétéves, illetve egy négyéves kislányt vitt a házasságba. A Füzesabonyban élő párnak nemsokára született egy közös fiúgyermeke is.

A nevelőapa és a lányok között hosszú időn át jó volt a viszony, és az állandó munkahelyen dolgozó férfi megfelelően nevelte a kicsiket. 2020 őszére azonban megváltozott a helyzet. A nevelőapa védekezése szerint azért, mert a nagyobbik, kamaszodó lány gyakran „hisztizett”, és általa kifogásolt módon beszélt vele.

Ennek az lett a következménye, hogy ekkortól egészen tavaly tavaszig a férfi heti rendszerességgel, több alkalommal is  a karjánál fogva rángatta a lányt, valamint nyitott tenyérrel ráütött mindkét testvér kezére, arcára, tomporára, illetve többször a hajukat is megcibálta.

A bántalmazások a gyerekek testén alkalmasint bőrpírral járó sérüléseket hagytak. A lányok egészséges értelmi és érzelmi fejlődését a nevelő apjuk agresszív viselkedése nagy mértékben veszélyeztette.

Mindezek miatt a gyámhatóság közigazgatási eljárás keretében mindhárom kiskorú védelembe vételéről határozott, a bíróság pedig megelőző távoltartást rendelt el, aminek értelmében a terhelt köteles volt meghatározott ideig távoltartani magát mind a megfélemlített családtagjaitól, mind a közös lakóhelyüktől.

A járási ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja a férfit, aki beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított a vádhatóság tájékoztatása szerint.

Mindezekre figyelemmel az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, valamint határozott idejű, gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól és tevékenységektől történő eltiltást kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik