Belföld

Jövő heti kifizetéseket ígért a független benzinkutaknak a kormány

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a mai napon megbeszélést folytatott az Agrárminisztériumban Nobilis Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkár úrral. A megbeszélés során ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása a héten megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek” – írta a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a szervezet, amely köszönetet mondott az államtitkárnak és a kormányzatnak, hogy meghallották a segélyhívásukat.

Majd némileg szarkasztikusan folytatódik a közlemény: „Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL Nyrt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülünk annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag-felhasználás miatt rekord adóbevételt realizált. Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban”.

Felhívtuk Egri Gábort, az FBSZ elnökét, hogy ezzel okafogyottá válik-e a hétvégére meghirdetett kútbezárás, mire azt felelte, hogy erről a délutáni közgyűlésük fog dönteni.

Mint ismert, a független benzinkutak azért zárnának be most hétvégére, mert a kormány elmaradt a hatósági áras üzemanyag miatt keletkezett veszteségeik megígért kompenzációjával. Az eredeti tervek szerint mintegy félezer benzinkút maradhat zárva, ami komoly gondokat okozhat az ellátásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik