Belföld

A vagyonáért mérgezhette meg saját élettársát – videó

A gyanú szerint F. Bálint a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját akarta megszerezni. Társa segített neki.

A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akik a gyanú szerint megölték egyikük élettársát, hogy megszerezzék lakását, pénzét. A BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés minősített esete miatt folytat eljárást két férfi ellen – írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint F. Bálint tavaly elhatározta, megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját. Az akkor 32 éves férfi 2021. június 14-én barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában. Amikor elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így az asszony  halálát okozta.

Az elsődleges adatok „önkezű túladagolásra” utaltak, nem vetették fel bűncselekmény gyanúját, de idén a rendőrök olyan információkhoz jutottak, amelyek alapján nyomozást indítottak. A szakértői vélemények és újabb bizonyítékok alapján F. Bálintot augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor más bűncselekmény miatt kiszabott büntetése után szabadult a börtönből.

Társát, a 46 éves T. Mihályt Budapesten fogták el ugyanezen a napon.

A két férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik